Uvođenje web reklama baziranih na lokaciji IP adrese je bilo smešno kad se prvi put pojavilo na mreži. Krstareći kroz web stranice tako sam imao šansu da pročitam oglase, kako se činilo, brojne populacije mladih crnkinja iz Veternika kojima je jedino seks na umu. Dok sam ovako usput kolima prolazio Veternikom, nikako nisam nailazio na njih.

Ali ono u šta se ta ideja izopačila jeste da sada skoro svaka Internet stranica može da me podseća na neveselu činjenicu gde živim i koje su mi opcije. Tražeći datume za potencijalnu turneju Rajana Adamsa po Evropi prošle godine, jedan pretraživač me je pitao da li želim da budem obavešten kada Rajan Adams dođe u Zrenjanin!? Za ovu web aplikaciju koja kao ulaz verovatno prima samo IP adresu i ime izvođača, nije uopšte upitno da će Rajan naići, to će se dogoditi, za nju je jedini potencijalni problem da se nas dvojica ne mimoiđemo. Što jes’, jes’.

Godinu dana kasnije, ista ta zajebantska aplikacija koja već ima moju elektronsku adresu i zna da ja strpljivo već godinu dana čekam poziv ili pismo da je Rajan Adams rezervisao autobusku kartu za Zrenjanin, i da je samo pitanje stanja na putu NS – ZR kada će on stići, ista ta aplikacija me pita za Suboticu, očigledno je i ona uvrštena na listu, biće to velika vojvođanska turneja, treba kupiti karte što pre, da se ne rasproda.


I sad, nek’ mi neko kaže da je sve to i dalje smešno. Nije.
Dajte mi IP adresu Njujorka. Sam ću naći Rajana i ostale.